|
|
 Ранг: кандидат Брат на косъма
Дата на регистрация: 1/21/2008 Публикации: 1,114 Точки: 3,547 Местоположение: Варна
|
Споделете моля вие с какво гощавате като награда косматковците?  Аз засега изпозлвам само пуканки и вчера дадох ябълка,но ... на пуканките се кефят много. За сметка на това ябълката почти не я уважиха ...
|
|
|
|
|
|
 Ранг: рошав
Дата на регистрация: 1/21/2008 Публикации: 434 Точки: 1,125 Местоположение: София
|
Я опитай с кашкавалче 
http://eco-universe.eu
|
|
 Ранг: кандидат за косъм
Дата на регистрация: 8/1/2008 Публикации: 142 Точки: 198 Местоположение: София
|
На практиката по зоология на гръбначните за примамка ползвахме шпеков салам и зрънчо "зайо байо". Но не съм сигурен до каква степен зрънчото е полезен със всичките му стабилизатори и овкусители.
|
|
Дата на регистрация: 1/21/2008 Публикации: 1,114 Точки: 3,547 Местоположение: Варна
|
Иска ми се да е нещо, което хем да е вкусно, хем да не доведе до скорошната им кончина  ))
|
|
|
кашкавал и салам би тябвало да ти свършат добра работа
|
|
 Ранг: окосмен
Дата на регистрация: 10/24/2008 Публикации: 259 Точки: 6 Местоположение: София
|
аз гледам минихамстери от 4 години ама никога не съм пробвал нещо друго освен морковче и храна за гризачи та вапроса ми е мога ли да му дам брашнено червейче или морио някъде бях чувал че ги дават на плъхове
Acanthoscurria geniculata 0.1 Brachypelma boehmei 0.1 Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.2 Citharischius crawshayi 0.1 Grammostola rosea 1.0 Haplopelma lividum 0.1 Megaphobema mesomelas 0.0.1 Megaphobema robustum 1.0 Megaphobema velvetosoma 0.1 Pterinochilus murinus 0.1 Poecilotheria ornata 0.1 Poecilotheria regalis 0.0.1 Poecilotheria subfusca 1.0 Xenesthis intermedia 0.0.1
|
|
Дата на регистрация: 1/21/2008 Публикации: 138 Точки: 54 Местоположение: София / Перник
|
Вчера дадох на Пухи парче пушен бут, т.е. от моята храна. Хареса му, но след това му дадох сирене и направо ми го грабна от ръката
|
|
|
Ако му се дава месо няма ли опасност да се опита и теб да гризе нещо? Останал съм с впечатление, че на плъхове, мишки, хамстери не е препоръчително да им се дава да ядат месо? Или се бъркам?
|
|
 Ранг: окосмен
Дата на регистрация: 9/24/2008 Публикации: 247 Точки: 3 Местоположение: Варна
|
|
|
Дата на регистрация: 1/21/2008 Публикации: 138 Точки: 54 Местоположение: София / Перник
|
Аз не го храня само с месо, дори рядко му давам. Храната му е доста разнообразна
|
|
|
Пробвай различни неща. Виж кое как ще хареса на мишоците и им го пази за СПЕЦИАЛНИ случаи
|
|
Дата на регистрация: 11/17/2008 Публикации: 125 Точки: 242 Местоположение: София
|
Когато гледах хамстери са ми казвали да храня с нещо от животински произход (насекоми, някакъв колбас, каквото ти хрумне стига да е месо) за да няма ексцесии тип "мъжкия изяде корема на едната женска" или "родилката налапа половината бебета". Не като основна храна, но като нещо което периодично присъства в диетата им.
Те са гризачи, съответно всеядни... когато са навън в природата менюто им включва доста насекоми, понякога чаркове от разни умрели неща (останали след хапването на някои хищник) и какво ли още не.
Виж вече като лакомство вече трябва да се дава нещо което не присъства често в менюто им. Аз ползвах кори от кашкавал (тая твърдата коричка която се образува ако кашкавала престои малко повече време), един приятел е дресирал мишките си да ядът от дланта му стига в нея да има брашнени червеичета... идеята е че тряба да ги приучиш.
|
|
Ранг: новак
Дата на регистрация: 12/16/2009 Публикации: 1 Точки: 3 Местоположение: Русе
|
Моят плъх обожава насекоми. Абе тя обича да яде всичко (включително и дрехи за което е наказана от мен) но мисля че най-обича да хапва насекоми. Веднъж и дадох 5-6 брашнени но явно бях прекалил защото беше върнала обвивката им на бюрото... Така че ако искаш да го поглезиш можеш да му дадеш насекомо.
|
|
 Ранг: новак
Дата на регистрация: 7/8/2010 Публикации: 5 Точки: 15 Местоположение: Varna
|
Аз подкепям зрънчото "зайо байо".
|
|
|
Guest |