тарантулски дизайн
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
your_keyword
тарантула дизайн
тарантула дизайн
тарантула дизайн
Добре дошъл, Гост Търсене | Активни теми | Потребители | Влез | Регистрация

Насекомоядна растителност Опции · Изглед
xfan
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 2:09:36 PM

Ранг: кандидат Брат на косъма

Дата на регистрация: 1/21/2008
Публикации: 1,114
Точки: 3,547
Преди два дена си взех Utricularia sandersonii от Иво Катрафилов и немога да спра да й се радвам smile Незнам защо ме грабнаха така тези растения, но ... направо "залепнах" за тях smile
Днес преди да тръгна на работа видях, че саксийката почти няма достъп до водата в отрязаното шише, в което я получих и довечера ще и долея.
Също така ми направи впечатление, че има едно паднало цветче. Погледнах другите има няколко пъпки и една почти разлистена. Да се притеснявам ли от падналото цветче или след път е нормално да окапят част от тях?
Спонсор
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 2:09:36 PM

Добави подпис
Иво Катрафилов
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 2:23:30 PM

Ранг: окосмен

Публикации: 320
Точки: 0
Когато дойдоха изглеждаха точно като на табелчицата, но от стреса при превоза и променените условия из попадаха всички цветове, просто са останали няколко не паднали. Съвсем скоро ще стане отново горичка от цветчета, добре е че го взе преди да са се отворили новите цветове, тай като щяха да изпадат наново. По дефолт цъфти целогодишно, като цветовете непрекъснато се подменят.
Шишето в което го получи е транспортната му "опаковка", махни го smile, сложи една широка плитка чинийка така ще се покачва и влажността покрай цялото растение.

Радвам се че ни е харесало *derisive*

-> моите животни <-
xfan
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 2:44:51 PM

Ами на мен идеята ми беше, че когато само махна горната част на бутилката , ще пази по-висока влажност покрай самото растение. Някъде четох, ако не беше и пак твое мнение, че е добре тези растения да се гледат в тези сферичните "аквариуми", за да се запазва повече влага около тях, но аз тези сфери не ги харесвам от край време и ... прекалено изкривяват образа.
Ако според теб шишето около него не върши никаква работа, а една чинийка ще върши по-добра работа още днес ще си купя една и я слагам smile
Аз го сложих при тарантулите, а там имам една бутилка с вода, с отрязано гърло, за да ми повишава малко от малко влажността и сякаш имаше ефект, по-бавно изсъхва сега субстрата в кутийките, но ...
Може да шибна един нагревател за рибки, нещо около 10 вата, което да помага на водата в шишето да се изпарява по-бързо, а то растенийцето си е до това шише, така че да се възползва и то от повишаването на влажността smile
И накрая ще си купя един овлажнител ли беше йонизатор ли беше, какъвто ми показа darkbluelight и си решавам всички проблеми и махам грозните пластмасови шишета и нагреватели smile
Иво ти успя ли да реализираш проекта с чашата или не си се занимавал ? smile
И накрая - ако някой друг също си гледа такива сладурковци да се обажда смело smile
darkbluelight
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 5:35:17 PM

Ранг: кандидат за косъм

Публикации: 166
Точки: 73
Шефе, овлажнител с йонизатор.
Колкото до въздушната влажност- защо не я поставиш в правоъгълно аквариумче- наистина са по- хубави- върху малко керамзит и вода, която обачда го покрива само отчасти.

http://pipezone.info/forum/
xfan
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 8:43:25 PM

Ехееее, овлажнител и ионизатор, супер twink)На следващата заплата сигурно ще се прежаля smile))
А имаш ли някде снимка на подобно изпълнение, да мога по лесно да видя за какво става дума и какво са направили хората?
Иво Катрафилов
Публикувано: Thursday, April 10, 2008 9:17:06 PM

В шишето става, но не е естетически издържано. Колкото до глобусчетата, изкривяват образа най-вече, когато са пълни с вода, празни не чак толкова.

В обикновен аквариум можеш да направиш супер паладариум, но за едно цветенце няма много смисъл.

Ето за какво говори darkbluelight

http://mysite.verizon.net/elgecko1989/Terrarium.html

-> моите животни <-
botan
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 1:33:55 AM

Ранг: кюсе

Дата на регистрация: 4/29/2008
Публикации: 10
Точки: 30
Това за кръглия аквариум ти го предложих аз, само защото изглежда по-декоративно, иначе и аз не съм фен на този тип аквариуми. Ето това е моето терариумче(5 литра). Съжалявам за потресаващо отвратителната снимка, но ще се оправдая с факта, че я снимах в един през ноща и адски много ми се спи. Още е ъндър кънстръкшън, но това мисля, че си личи по ужасно мръсните стени. Обитателите му за сега са 3 Дросери капенсис "Нароу лийеф", две лукувици дионея, от най-обикновената, които се възтановяват след цъфтеж, тук-там малко ричия и няколко протала на папрати.
То всъщност дросерата можеше да е само една, ако съвсем случайно не я бях размножил от......корен. wow В саксийката й, като я купих имаше семеначета дросерки и не исках да я вадя със субстрата, защото щях да разбутам малките(които така или иначе не оцеляха) и за това по мързеливия начин хванах растението в основата и дръпнах съвсем лекичко. Усетих, че се скъсаха два корена и след седмица-две, три като погледнах саксията, вътрве ми се мъдреха две капенсисчета. Махнах субстрата и за мое учудване новите растения се бяха появили от скъсалите се корени на старото.
А, като стана дума за размножаване, знаете ли как да си размножите дионеята? Ето вижте: http://www.bio.unipd.it/sarrazins/Techniques/tf_dionaea.html
Хммм сега се сещам, че по-горе бях обещал снимка:
http://pets.webshots.com/photo/2020526230103192490MjWiWe
Не е нищо особено, тепърва има да се развива.shame
xfan
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 1:39:01 AM

Готини са smile На моята гад съвсем и окапаха цветчетата, има още 2-3, изглежда зелена засега, но да видим ще успее ли да оцелее въпреки грижите ми smile
Поливам си я, осветява я една луминисцентна лапма и като се постопли още малко смятам да я изнеса на място с повечко естествена светлинка smile
Иво Катрафилов
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 8:33:42 AM

Утрикуларията която остана вече пусна десетина цветчета и пъпи яко. При теб има ли пъпки?

Номера с листо от дионеа съм го пробвал, но резултатите не са много задоволителни(дребни листа, губи фасона на дадения сорт...) затова в оранжериите работят с клетъчни садки. Иначе разделянето на коренище е най-удачния домашен метод.

botan, какво имаш предвид с "две лукувици дионея, от най-обикновената, които се възтановяват след цъфтеж"?

-> моите животни <-
botan
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 10:08:17 AM

Ами след цъфтежа растенията ми се изтощиха страшно много и загубиха една част от листата си, но за сметка на това от въпросните пъпки тръгнаха нови растения.
Иво Катрафилов
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 10:57:40 AM

botan Написа:
Ами след цъфтежа растенията ми се изтощиха страшно много и загубиха една част от листата си, но за сметка на това от въпросните пъпки тръгнаха нови растения.
Защо въобще си ги оставил да цъфтят. Цветовете не са кой знае какво и само тормозят растението. Аз(както и в оранжериите) режа цветовете още на пъпка.

-> моите животни <-
botan
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 11:46:42 AM

Знам, знам, идеята беше да изкарам семена, но нещо не се получи.
Ето снимка на цвета. smile
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2153320770103192490MtxDfv
Иво Катрафилов
Публикувано: Wednesday, April 30, 2008 12:06:15 PM

И аз имам в момента една цъфнала саксия, но коренът е толкова мощен, че въобще не му личи. Някакъв много странен сортcrazy eyes

-> моите животни <-
паче перо
Публикувано: Monday, May 26, 2008 10:20:29 AM

Ранг: новак

Дата на регистрация: 5/26/2008
Публикации: 3
Точки: 9
здрастиsmile ами и аз си взех от Иво 3 звяра, сарацения, утрикулария и мухоловка. за сега съм си ги сложила вс в една тенджерка ии си ги държа потопени на около..0.5-1 см вода, ама понеже майка ми се дърпа нещо да купува дестилирана вода, днес ще ги пробвам с преварена, мисля, че можеше така... и исках да запитам ако знаете, става ли с ...българска дъждовна вода? не е ли мн мръсна тя?
xfan
Публикувано: Monday, May 26, 2008 11:26:39 AM

Ами аз си карам с една бутилка дейонизирана вода стана вече сума ти и време, дадох 80 стотинки на една бензиностанция и съм доволен. Растението си се развива добре и не съм имал проблеми.
ЗА дъждовната вода ... лично аз не бих рискувал. Разбирам да живеехме на 10 метра от кравата на Милка, но в града ... какви неща може да има в дъждовната вода само мога да си представя smile
Колко литра ти заминават, че не иска да купува майка ти вече? Според мен ако отиват към 3-4 бутилки като тая моята на месец за поливането на растенията не си заслужава да се правят експерименти, които биха довели до проблеми.
Аз разбира се съм с едно растение и съм го сложил в една кутийка малко по-широка от саксийката му и стана вече месец и половина си поливам като пич и още има вода в бутилката. Грубо да го умножим по 3 заради трите ти растения и още по две заради по-широката площ на тенджерата ... да стане на месец по 3 бутилки ... пак мисля, че е в границите на нормалното smile
Иво Катрафилов
Публикувано: Monday, May 26, 2008 2:45:11 PM

Много ми хареса израза "българска дъждовна вода", въпреки че не разбрах какво имаш предвид. Дъждовната по-скоро може да класифицира, като градска и т.н. Тъй като до скоро имах ~90 саксии повечето големи, наливах туби от планински изворчета.
Но определено "градската дъждовна вода" не става за нищо.
В МЕТРО 5 литра RO вода е 3 лева, така че не е кой знае колко.

-> моите животни <-
xfan
Публикувано: Monday, May 26, 2008 4:30:13 PM

Я да попитам и аз. Възможно ли е утрикуларията ми да се е хранила с акари? Като цяло има ли някаква система за примаване на жертвите или просто чака нещо да мине отгоре й? Сложил съм я при тарантулите си и преди време (2-3 седмици нейде) забелязах да пълзят по кутийката й дребни гадинки подобни на акари. Преди два дена пак гледах и нямаше нищо подобно? Възможно ли е да ги е опапкала?
За осветление изпозлвам една луминисцентна лампа останала ми от времето, когато гледах по-усилено рибета. Като я купувах ми казаха, че била някаква специална за растения. Забелязах, че всичките стъбла с цветове изсъхнаха, а нсякаш не забелязвам да има нови. Възможно ли е по някакъв начин да ги "изгаря" лампата. Растението е на около 20-тина см от лампата. Листната му маса изглежда добре(даже има няколко туфички излезли извън саксията, които протягат коренчета към водата в паничката smile), но не забелязвам да има нови цветчета.
паче перо
Публикувано: Monday, May 26, 2008 8:38:55 PM

Ранг: новак

Дата на регистрация: 5/26/2008
Публикации: 3
Точки: 9
хахаха ами тя още от самото начало, каза да съм намерила някакъв си др начин да ги поливамsmile хаха след като има такива дейонизирани води ще потърся, че и по-добре отколкото да се разкарвам до метро. иначе това шише дето имах в къщи бешее 1,5 и имаше етикетче към 2 и нещо лева. Притиснява ме обаче, че още не съм им давала насекоми. пробвах ги още като пристигнаха с червеи за паяци, после и малко след това, ама никаква реакция. и не знам утрикуларията с цвета или със листата си се храни?
xfan
Публикувано: Monday, May 26, 2008 9:20:58 PM

Сандерсони-то, което аз гледам, доколкото знам разполага капанчетата си по повърхността (някъде бях чел, че и под нея) и цветовете са повече за украса или може би, за да примамва насекоми с тях smile
Потребители, разглеждащи тази тема
Guest

Прескочи на форум
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум.
Вие не можете да отговаряте на теми в този форум.
Вие не можете да изтривате Вашите публикации в този форум.
Вие не можете да променяте Вашите публикации в този форум.
Вие не можете да създавате анкети в този форум.
Вие не можете да гласувате в анкетите на този форум.

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)